Dodik: U Predsjedništvu ću za 20 dana pokušati napraviti nešto od BiH

Radiosarajevo.ba
Dodik: U Predsjedništvu ću za 20 dana pokušati napraviti nešto od BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da poštuje što su nadležni organi Srebrenice odlučili da mu bude dodijeljena Zlatna plaketa, najviše općinsko priznanje.

"Koliko znam, općinska komisija koja je bila izabrana da odredi nosioce priznanja za ovu godinu. Bila je multietnička i u njoj je bilo i Srba i Bošnjaka. Jednoglasno su podržali prijedlog kada sam ja u pitanju, a onda je neko prespavao noć i iz Sarajeva pozvao i rekao ne može to”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu, ističući da će volja izabranih organa Srebrenice biti ispoštovana.

Poručujući Bošnjacima da ništa nije upereno protiv njih, Dodik je rekao da moraju znati da Srebrenica pripada svima i da tamo postoji demokratski izabrana vlast koja odlučuje i čije on odluke poštuje.

“Nema više mogućnosti za stereotipe i laži koje je prethodna lokalna vlast predvođena Bošnjacima plasirala, ne samo u regionu, nego u svijetu”, naglasio je predsjednik Srpske.

Prema njegovim riječima, očigledno je da nekome ovo smeta, a nije smetalo kada se novinarka FTV prijavila da glasa u Srebrenici, a dan poslije se vratila u Sarajevo ili kad je Muamer Zukorlić dolazio iz Srbije glasati u BiH.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da je danas u Istočnom Sarajevu za Republiku Srpsku više puta rekao da je država, Dodik je konstatovao da "ispada da smo dupla država u odnosu na ono što je Federacija".

On je dodao da se za člana Predsjedništva BiH kandidira jer nema zakonskog osnova da bude još jedan mandat na čelu Srpske.

"Ja ću u Predsjedništvu pokušati bar 20 dana napraviti nešto od te zemlje. Ako ne uspijem, šta ću tu", zaključio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije