Dodik: Srbi i Hrvati će kreirati zajedničku izjavu o funkcioniranju BiH

12
Radiosarajevo.ba
Dodik: Srbi i Hrvati će kreirati zajedničku izjavu o funkcioniranju BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati i ukoliko ne bude prihvaćena, "jedino je rješenje razdruživanje".

Dodik je naveo da razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam producirao tako nešto. On je ponovio da nigdje nije zabranjeno da RS provede referendum, te kako Srbi imaju pravo razmišljati o tome te bi im trebalo biti prihvaćeno pravo na samoopredjeljenje.

Dodik je istaknuo da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.

"BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena, država", rekao je Dodik za srbijansku televiziju Pink, prenosi Srna.

On je istaknuo kako RS ima dobre odnose sa Srbijom, jer je riječ o jednom narodu. Dodik je napomenuo kako BiH formalno nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu.

Govoreći o formiranju Vlade Srbije, Dodik je naveo kako je to demokratski proces nakon provedenih izbora, a da je Srbima iz RS najvažnija da s tom vladom postoji dobra saradnja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije