Dodik sazvao Glavni odbor SNSD-a: Priprema se odgovor na Deklaraciju SDA

Srna
Dodik sazvao Glavni odbor SNSD-a: Priprema se odgovor na Deklaraciju SDA
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će SNSD u srijedu održati sastanak Glavnog odbora stranke da bi se pripremio kvalitetan odgovor na Deklaraciju SDA.

"Suština odgovora koji ćemo predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske, koju ćemo na bazi toga i zakazati, bit će upravo afirmacija stavova i mjera koje ćemo predočiti Glavnom odboru", rekao je za RTS Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH.

On je ocijenio da je jednako opasno nepravno postupanje visokog predstavnika, kao i stavovi SDA.

 Navodeći da su se svi iz međunarodne zajednice povukli i nešto čekaju, Dodik je rekao kako je očito da bi se sva oštrica međunarodne zajednice svalila na RS ukoliko bi ona sada izašla s čvrstim stavom. 

"U tom pogledu ćemo biti malo pametniji, nego ranije... Imamo koncipiran odgovor koji je veoma jasan", istaknuo je Dodik.

Kongres SDA usvojio je Programsku deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisrana kao demokratska, regionalizirana, pravna i socijalna država pod nazivom Republika BiH, sa tri razine vlasti - državnoj, regionalnoj i lokalnoj., prenosi Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije