Dodik s Wigemarkom: RS podržava evropski put BiH

Radiosarajevo.ba
Dodik s Wigemarkom: RS podržava evropski put BiH
/ Foto: Kabinet predsjednika RS-a
Predsjednik RS-a Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci s Lars-Gunnar Wigemarkom, šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom Evropske unije u BiH.

Tema sastanka predsjednika Dodika i ambasadora Wigemarka bila su aktuelna politička pitanja u RS-u i BiH, s naglaskom na njihovom evropskom putu.

Dodik je rekao da RS podržava evropski put BiH, da na tom putu želi da bude "vidljiva u skladu sa svojim ovlaštenjima i pravima", naglasivši opredjeljenost manjeg bh. entiteta za nastavak ekonomskih reformi i očuvanje stabilnosti.

Iznio je mišljenje da su nepotrebna i kontraproduktivna zalaganja pojedinih struktura da se određene kontroverzne političke teme pokušaju nametnuti kao prioritetne u odnosu na teme od zajedničkog interesa.

S tim u vezi izražena su obostrana očekivanja da će predstojeći period biti obilježen konstruktivnim političkim dijalogom i aktivnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije