Dodik: Priznanje ne dozivljavam kao pobjedu nad bilo kim

Radiosarajevo.ba
Dodik: Priznanje ne dozivljavam kao pobjedu nad bilo kim

Srebrenicu smo uvijek posmatrali kao lokalnu zajednicu u koju treba dodatno da ulažemo. Ovo je specifično mjesto zbog tragedije koja ju je zadesila. Bol ne smije da se dijeli, a svi oni koji su odgovorni za zločine treba da odgovaraju. Priznanje koje sam dobio ne doživljavam kao pobjedu nad bilo kim, rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik, kojem je danas u Srebrenici, na svečanoj sjednici povodom Dana općine Srebrenica, uručeno najveće općinsko priznanje Plaketa sa zlatnim grbom.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić zahvalio je ljudima koji su pomogli razvoju Srebrenice.

"Drago mi je što je ova svečana skupština protekla u najboljem redu. Žao mi je što nisu bili prisutni politički predstavnici Bošnjaka, ali bilo je građana bošnjačke nacionalnosti. Hvala i Vladi Srbije koja je uložila velika sredstva za razvoj Srebrenice", rekao je Grujičić.

Bošnjački politički predstavnici nisu bili prisutni na svečanoj sjednici Skupštine Općine Srebrenica i obilježavanju Dana Općine, nakon što su srpski odbornici jednostrano donijeli odluku o dodjeli zlatne plakete predsjedniku RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije