Dodik primio ambasadora Mominaha i izrazio spremnost da posjeti Saudijsku Arabiju

Radiosarajevo.ba
Dodik primio ambasadora Mominaha i izrazio spremnost da posjeti Saudijsku Arabiju
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Kralјevine Saudijske Arabije u BiH Hanijem Abdulahom Mominahom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dodik je zahvalio za čestitke koje su mu, povodom preuzimanja dužnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, uputili kralj Abdulaziz al Saud, kao i princ prestolonaslјednik Mohamed Bin Salman.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i ambasador Saudijske Arabije su se složili da je BiH sa Saudijskom Arabijom potpisala veliki broj važnih bilateralnih sporazuma, da su u pripremi i novi, kao i da oni mnogo znače za BiH i njenu ekonomiju. On je dodao da će se založiti da se ti sporazumi u što skorije vrijeme i implementiraju.

Dodik se založio i za održavanje dobre suradnje BiH sa Saudijskom Arabijom, naglasivši da cijeni tu zemlјu i njen značaj te je izrazio spremnost da se odazove pozivu za posjetu Saudijskoj Arabiji.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Kralјevine Saudijske Arabije Hani Abdulah Mominah razgovarali su i o ostalim ekonomskim i političkim temama u BiH i svijetu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije