Godišnja konferencija za medije: Dodik skandalozno etiketirao BNTV

Radiosarajevo.ba
Godišnja konferencija za medije: Dodik skandalozno etiketirao BNTV
Foto: Anadolija / Milorad Dodik
U "sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu" održana je "velika godišnja konferencija za novinare predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Konferenciju je obilježio sramotno Dodikovo etiketiranje televizije BN kao "antisrpskog medija".

Kada ga je prisutna novinarka BNTV-a upitala zašto radnicima ove kuće stavlja metu na čelo, Dodik je ponovio svoj stav i odgovorio kontrapitanjem "a zašto vi meni stalno stavljate metu na čelu".

Tu se predsjedavajući Predsjedništva BiH nije zaustavio nego je "pozvao sve borce i sinove poginulih boraca koji rade na BN-u da napuste tu separatističku televiziju".

Novinarka BN televizije je u znak protesta napustila konferenciju za medije, a s njom se nije solidarisao niko od predstavnika "sedme sile".

Inače, Dodik se zahvalio novinarima za saradnju u prošloj godini i najavio nove projekte u 2019. godini, te rekao da će nastaviti da koračaju krupnim koracima i dalje.

Ponovio je optužbe o umiješanosti Velike Britanije u izborni process u BiH, te istakao da je ova godina bila apsolutno najbolja po pitanju broju zaposlenih u RS-u.

"Imamo povećanje zaposlenosti za 2,2 odsto", dodao je Dodik.

On je naglasio da je RS, u ovoj godini koja ističe, imala najveće anuitete za povrat zajmova.

"Naš anuitet u narednoj godini biće manji za 240 miliona KM što će omogućiti da naš budžet normalno funkcioniše", poručio je Dodik, te dodao da će u 2019. godini cilj biti da prosječna plata bude 1.000 KM.

Dodao je da su u RS-u povećane penzije i da će se povećavati i dalje.

"Činili smo sve da završimo započete infrastrukturne projekte i mogu da se pohvalim da smo završili auto-put '9 januar', a nastavićemo i raditi na auto-putu od Doboja do Drine. Ovu godinu obilježio je i projekat izgradnje Bolnice Srbije, koju smo otvorili", naveo je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva na pitanje vezano za formiranje Savjeta ministara rekao je da predsjedavajući treba da bude iz reda srpskog naroda, te da to bude Zoran Tegeltija.

"Srpska će dati svoje prijedloge, onako kako joj to pripada. Važno je još jednom naglasiti da tamo gdje on boravi mora da bude obilježje Republike Srpske", podvukao je još jednom Dodik.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li je odlučeno ko će ga obezbjeđivati u Sarajevu, odgovorio je da je to odavno jasna stvar, te da će ga obezbjeđivati Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Ukoliko to neko bude osporavao i ne moram da idem u Sarajevo. Neće me niko čuvati u koga nemam povjerenja", podvukao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije