Dodik posjetio Nacionalnu biblioteku u Minsku donio knjigu "Srpska, zemlja impresija"

Radiosarajevo.ba
Dodik posjetio Nacionalnu biblioteku u Minsku donio knjigu "Srpska, zemlja impresija"
Foto: RAS Srbija / Dodik u posjeti Nacionalnoj biblioteci u Minsku

Nacionalna biblioteka u Minsku je veličanstveno zdanje nacionalne baštine, napisao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u knjizi u koju se tradicionalno upisuju visoki zvaničnici koji su posjetili ovu instituciju.

„Impresioniran sam Bjelorusijom i Minskom, a vaša Nacionlana biblioteka je veliki hram pisane riječe i kulture. Ovo impozantno izdanje, kao i deset miliona dokumenata pohranjenih ovdje govore o značaju ovog kulturnog zdanja za bjeloruske i slovenske narode“, napisao je Dodik u knjizi visokih zvaničnika.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH poručio je da narod koji ima ovakva kulturna zdanja ima i svoju budućnost.

Dodik, koji boravi u trodnevnoj posjeti Bjelorusiji, posjetio je danas Nacionalnu biblioteku u Minsku, koja je po broju knjiga jedna od najvećih u Evropi, i razgovarao sa rukovodstvom ove kulturne institucije.

Tom prilikom Dodik je Nacionalnoj biblioteci u Minsku poklonio knjigu „Srpska, zemlja impresija“.

Tokom dana Dodik bi, na poziv domaćina, trebalo da posjeti nekoliko fabrika u Minsku, a u večerenjim časovima Dodik, zajedno sa svim gostima, sastat će se ponovo sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, nakon čega će prisustvovati svečanom otvaranju Evropskih sportskih igara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije