! / Dodik posjetio Nacionalnu biblioteku u Minsku donio knjigu "Srpska, zemlja impresija"

21. 06. 2019. u 10:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Nacionalna biblioteka u Minsku je veličanstveno zdanje nacionalne baštine, napisao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u knjizi u koju se tradicionalno upisuju visoki zvaničnici koji su posjetili ovu instituciju.

„Impresioniran sam Bjelorusijom i Minskom, a vaša Nacionlana biblioteka je veliki hram pisane riječe i kulture. Ovo impozantno izdanje, kao i deset miliona dokumenata pohranjenih ovdje govore o značaju ovog kulturnog zdanja za bjeloruske i slovenske narode“, napisao je Dodik u knjizi visokih zvaničnika.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH poručio je da narod koji ima ovakva kulturna zdanja ima i svoju budućnost.

Dodik, koji boravi u trodnevnoj posjeti Bjelorusiji, posjetio je danas Nacionalnu biblioteku u Minsku, koja je po broju knjiga jedna od najvećih u Evropi, i razgovarao sa rukovodstvom ove kulturne institucije.

Tom prilikom Dodik je Nacionalnoj biblioteci u Minsku poklonio knjigu „Srpska, zemlja impresija“.

Tokom dana Dodik bi, na poziv domaćina, trebalo da posjeti nekoliko fabrika u Minsku, a u večerenjim časovima Dodik, zajedno sa svim gostima, sastat će se ponovo sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom, nakon čega će prisustvovati svečanom otvaranju Evropskih sportskih igara.

NEMA KOMENTARA