Dodik poručio Salkiću: Ako ti se ne sviđa ime RS-a, ima mjesta gdje možeš biti

Radiosarajevo.ba
Dodik poručio Salkiću: Ako ti se ne sviđa ime RS-a, ima mjesta gdje možeš biti
Predsjednik RS-a Milorad Dodik reagirao je na izjavu potpredsjednika Ramiza Salkića da treba promijeniti naziv entiteta Republika Srpska.

"Niti se Salkić pita, niti on može da čak i pokrene inicijativu. To je notorna glupost sitnog malog političara. Ako se Salkiću ne sviđa naziv Srpska, ima mjesta gdje može biti", istakao je Dodik.

Dodao je da je Republika Srpska ustavna kategorija zapisana u Dejtonskom sporazumu i u ustavima i RS-a i BiH.

"U naziv Republika Srpska ugrađen je život 30.000 ljudi, ali i sav život i budućnost srpskog naroda i apsolutno je nemoguće mijenjati ovo ime", rekao je Dodik.

Na Salkićevu incijativu reagirala je i predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović.

"Republika Srpska se zove jasno Republika Srpska i ostaće da bude Republika Srpska. Ona je otvoreno društvo za sve one koji u njoj žele da žive, koji poštuju zakone i Ustav Republike Srpske i BiH. Prema tome, niko nije ugrožen", izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Gradišci, na pitanje da prokomentara inicijativu potpredsjednika RS-a Ramiza Saklića o promjeni naziva Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije