Dodik pisao Putinu: Nadam se bliskim odnosima i bratskoj saradnji

Radiosarajevo.ba
Dodik pisao Putinu: Nadam se bliskim odnosima i bratskoj saradnji
Foto: RTRS / Dodik i Putin

"Transformacija i napredak koji je Rusija ostvarila pod Vašim vodstvom svih ovih godina dokazuje ispravnost politike koju ste vodili na dobrobit Vašeg naroda i Vaše države, što su građani Rusije prepoznali i potvrdili na izborima, masovno Vam dajući povjerenje i za naredni predsjednički mandat", istaknuo  je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u čestitki Vladimiru Putinu povodom njegove uvjerljive pobjede na predsjedničkim izborima u Rusiji.

Dodik je izrazio uvjerenje da će se dosadašnji ''bliski odnosi i bratska suradnja'' između Republike Srpske i Ruske Federacije, čemu je, kako je naglasio, Putin dao i osobni doprinos, dodatno osnažiti i još više produbiti na dobrobit oba naroda, te otvoriti nove puteve još bolje suradnje na svim razinama. Kako je objavila Srna.

Dodik je ruskom predsjedniku Putinu poželio uspjeh u daljem radu u ime naroda i institucija Republike Srpske, kao i u svoje ime.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije