Dodik otkrio ko će biti novi potpredsjednik Skupštine RS-a iz reda Bošnjaka

Radiosarajevo.ba
Dodik otkrio ko će biti novi potpredsjednik Skupštine RS-a iz reda Bošnjaka

Član Predsjedništva BiH i prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik najavio je ko će biti novi potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) iz reda bošnjačkog naroda.

"Naš predlog je jasan i on će biti predložen Skupštini. Denis Šulić će biti izabran za potpredsjednika i to ništa nije sporno", rekao je Dodik, dodavši da postignuti dogovor o formiranju Vijeća ministara BiH nema veze s imenovanjem potpredsjednika Narodne skupštine RS-a.

Denis Šulić je 27-godišnjak iz Bosanske Gradiške, inače zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a.

Podsjetimo, Senad Bratić (SDA), donedavni potpredsjednik Narodne skupštine RS, podnio je neopozivu ostavku nakon najave skupštinske većine da će ga smijeniti zbog Deklaracije SDA. Dodik kaže da nikakvi dogovori sa SDA nisu mogući po ovom pitanju jer nema "reciprociteta s Federacijom".

"Niko u Federacije BiH ne nudi partnerstvo SNSD-u. Bilo bi normalno da neko hoće da vrati to pitanje i kaže da SNSD-u pripada mjesto predsjedavajućeg Federacije, pa bi to bio neki paritet. U svakom slučaju, mislim da su oni to već jasno odbili i onda mi nemamo obaveze po tom pitanju", rekao je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-u koji je u Banjoj Luci održao sjednicu u proširenom sastavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije