Uz pomoć Moskve / Dodik odbacuje navode da se u RS-u formiraju paravojne jedinice

13. 01. 2018. u 10:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares:95

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik odbacio je medijske navode kako se u RS-u formiraju određene paravojne formacije.

"Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da 'predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice' su izuzetno opasne i nisu u funkciji informiranja građana", sapćeno je iz kabineta predsjednika RS.

"Da je to tako svjedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu provjerljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj", ističe se u saopćenju i dodaje da kabinet predsjednika Republike Srpske najodlučnije odbacuje takve špekulacije, prenosi Srna.

Podsjećamo, prema pisanju Žurnala, predsjednik RS-a Milorad Dodik uz pomoć Moskve učestvuje u formiranju paravojne jedinice u manjem bh. entitetu te se sljedbenici jedinice svakodnevno mogu vidjeti na ulicama Banje Luke.

KOMENTARI (1)