Dodik o odluci CIK-a: "Kakva fukara moraš biti..."

18
Radiosarajevo.ba
Dodik o odluci CIK-a: "Kakva fukara moraš biti..."
Foto: Arhiv / Milorad Dodik

Gradonačenik Doboja Boris Jerinić, nakon sastanka s Miloradom Dodikom, rekao je da je danas „nezakonito izabran CIK donio nezakonitu odluku u nezakonitom roku“. 

"Obećavam vam da CIK neće birati vlast u Doboju. Građani su prepoznali to okupljanje i stabilnost u nama", rekao je Jerinić.

Milorad Dodik, po svom starom običaju, rekao je da odluka CIK, kojom su poništeni izbori u Doboju i Srebrenici, priprema za opšte izbore u kojma "oni žele da mešetare."

Dodik tvrdi da je CIK danas poništila izbore samo na "srpskim" biračkim mjestima, ali nije u većinski bošnjačkim. 

"Radi se o sramnoj koaliciji Šarovića i Borenovića i njihovoj izdaji", rekao je Dodik.

Dodao je da građani Doboja i Srebrenice nisu imali isti tretman kao ostali.

"Dakle, SDS, PDP, Šarović, Borenović i njihovi vajni stručnjaci koji se hvale bez dokaza, su odlučili da naprave dogovor sa Bošnjacima. Šarović i Borenović su problematizovali izbore u Doboju, a Bošnjaci u Srebrenici. Mi ćemo se žaliti Sudu BiH, mada je to besmisleno. U ovim okolnostima, SNSD će početi aktivnosti da bojkotuje i onemogući izbore u RS-u 2022. Ovo nisu fer i zakoniti izbori, nećemo da učestvujemo u takvim izvorima", rekao je Dodik.

Poručio je da će SNSD i Boris Jerinić pobijediti i na ponovljenim izvorima u Doboju.

Za članove CIK-a, Dodik je rekao da su bili politički angažovani, iako je to zakonom zabranjeno.

"U Srebrenici su poništili srpska biračka mjesta, a potvrdili Bošnjačka. Znate kakva morate da bude fukara od Srbina, da to uradite. To je dokaz političkog poltronstva i ništa drugo", rekao je Dodik, piše Srpskainfo.

Dodik je komentarisao i tvrdnje CIK da je izlaznost u pojedinim mjestima u Doboju bila ogromna i da se glasalo na manje od minuta, po glasaču.

"Je li to zabranjeno? Gdje to piše da je zabranjeno? Takođe, igra se Liga šampiona i lokalna vlast te zemlje kaže da nema publike. I nema je. A CIK danas kaže da su se morale poštovati izborna pravila, bez obira na epidemiološke stvari. To su sve agumenti koji su izvučeni ko zna odakle. Apsolutna mizerija su srpski predstavnici tamo. Za Bošnjake zamo da su tamo ostavili onog svog člana, koji kao voštana figura tamo stoji godinama i naređuje šta CIK da radi", kaže Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije