Dodik: Nisam ja baba gatara da znam na šta Inzko misli

5
Radiosarajevo.ba
Dodik: Nisam ja baba gatara da znam na šta Inzko misli
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komentirajući pismo koje je visoki predstavnik uputio NSRS, kazao je kako je Valentin Inzko pokazao "niske strasti i mržnju prema srpskom narodu kvalifikujući ga za zločine koji su samo njemu u glavi".

Naveo je kako su “Srbi masovno stradali u Drugom svjetskom ratu u Jasenovcu, da su masovno ubijani u regiji kod Bihaća, te da je samo u Brodu na Drini kod Višegrada ubijeno 6.000 Srba”.

Takvu jednu bezočnu laž može može izreći samo čovjek niskih strasti kao Inzko koji je zaradio ozbiljan novac. RS je pravila ozbiljan otklon od međunarodne zajednice i savršeno znaju da mi nećemo prhvatiti nikakvo nametanje odluka”, kazao je Dodik.

Istakao je kako u Sarajevu “jedna škola kao i drugi objekti koji nose ime muslimana koji su osuđeni za zločine u Drugom svjetskom ratu”, te da bi, u slučaju da je Inzko naredio njihovo mijenjanje, njegovo pismo imalo drugčaiju dimenziju.

Na pitanje kakve sankcije bi mogle uslijediti ukoliko ne ispoštuju naredbu o oduzimanju priznanja osuđenik ratnim zločincima, Dodik je rekao kako “nije baba gatara da zna kako on razmišlja”.

“Previše zla nam je nanio i dodvoravao se muslimanima u Sarajevu”, rekao je Dodik.

Na komentare političkih oponenata da mu se bliži kraj, kazao je kako to govore oni koji su svoj poraz pokušali predstaviti pobjedu.

Na kraju je ponovio koliko načelničkih pozicija je SNSD osvojio na proteklim lokalnim izborima te istakao da su oscojili šest posto više glasova nego na ranijim izborima, piše N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije