Modriča / Dodik: Neprijatelji pokušavaju da nas rastave od Srbije, neće uspjeti

23. 06. 2019. u 16:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u nedjelju na Dugoj Njivi kod Modriče, na obilježavanju 27 godina od vojne operacije "Koridor života", da bez države za Srbe na ovim prostorima nema slobode i da samo jedinstvo naroda može sačuvati RS.

Dodik je istakao da je vojna operacija "Koridor života" bila veličanstvena i da su probojem koridora prije 27 godina ujedinjeni dijelovi RS i Srbije, čime je spojen srpski narod.

"To je dokaz da niko nije mogao da spriječi našu povezanost sa maticom Srbijom. Neprijatelji to i danas pokušavaju ali neće uspjeti", rekao je Dodik i dodao da je važno obilježavati dane borbe Srba na ovim prostorima za slobodu.

On je rekao da je neprihvatljivo da se BiH gradi na štetu Srba i da se pokušava razvlastiti srpski narod.

"Samo jedinstvo naroda može očuvati RS i niko drugi. Smrtonosni udarac RS mogu zadati samo oni među nama u smislu da podanički prodaju naš nacionalni interes drugima, ali to neće uspjeti", poručio je Dodik.

On je naglasio da treba vrjednovati sve one koji se bore za srpsku slobodu koja nikada nije bila na štetu drugih naroda.

"RS će opstati samo na osnovu ljubavi naroda prema njoj jer je ona neupitna", rekao je Dodik.

On je istakao da Srbima treba BiH koja će poštovati Srbe kao i druge narode, ali i njihov identitet karakter, tradiciju...

 

KOMENTARI (1)