Dodik: Ne sugerišem Vučiću, ali Izetbegović treba biti persona non grata u Srbiji

Srna
Dodik: Ne sugerišem Vučiću, ali Izetbegović treba biti persona non grata u Srbiji
Predsjednik RS-a Milorad Dodik istakao je da izjava Bakira Izetbegoviće o Kosovu predstavlja ozbiljan udarac Srbiji i da bi on, poslije ovoga, trebalo da postane "persona non grata" u Srbiji.

On je naglasio da je on iznio svoje mišljenje i da ništa ne sugeriše predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Vučić ima svoju autentičnu politiku. Ali, što se mene tiče, mislim da je krajnje vrijeme da se uzvrati sa istom mjerom, bez obzira, jer ovo je u kontinuitetu", smatra Dodik.

On je naglasio da je ono što govori Izetbegović potpuna nedosljednost.

"Ako priznajete Kosovo onda priznajete i Republiku Srpsku, to bi trebalo da učini Bakir Izetbegović. To bi bilo dosljedno", rekao je Dodik za Prvu TV.

On je naveo da se, kada je o Izetbegoviću riječ, ne može računati na dosljednost.

"Kod njih je sećijska politika - ujutro je jedno, popodne drugo, naveče treće. Ovo je ozbiljan udarac i Srbiji kao državi i politici Srbije, bez obzira da li je ona vladajuća ili opoziciona. Bakir Izetbegović je rekao da ne priznaje ništa što je iz Srbije i mjera nekog odnosa prema takvim izjavama mora postojati. Vjerovatno, ako bih se ja pitao, naravno ne želim nikome da napravim nijedan problem, ali najmanje poslije ove izjave je da Bakir Izetbegović bude proglašen personom non grata u Srbiji", smatra Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije