Dodik: Ne bi bilo 106 km autoputeva da nije bilo Republike Srpske

Srna
Dodik: Ne bi bilo 106 km autoputeva da nije bilo Republike Srpske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u petak nevečer u Banjoj Luci da "autoputeva ne bi bilo da nije bilo Republike Srpske".

"Da nije bilo Republike Srpske ne bi bilo ni preduzeća Autoputevi Republike Srpske, a da nije bilo toga ne bi bilo ni autoputeva. Potpuno sam uvjeren da ne bi bilo autoputeva da nije bilo Republike Srpske. Zato nam je važna činjenica da je Republika Srpska tu", poručio je Dodik u obraćanju na obilježavanju 10 godina rada i postojanja preduzeća Autoputevi Republike Srpske.

Dodik je rekao da je ponosan što je svih ovih godina bio zajedno sa ovom kompanijom i što su radili zajedno na veoma važnim pitanjima.

"Danas, nakon 10 godina u kojima je bilo potrebno donijeti sve planove i ući u njihovu realizaciju, iza nas i ove kompanije ostaje 106 kilometara izgrađenih auto-puteva kao dio mreže auto-puteva koji treba da preporode RS i da je učine komunikacijski sređenijom, da poveže i ubrza komunikaciju između naših gradova i našeg regiona i da budu osnova za privredni i svaki drugi razvoj", istakao je Dodik.

On je rekao da predstoji izgradnja puta od Rače prema Bijeljini, ali i drugih puteva koji su zacrtani na pravcu od Banja Luke preko Doboja, Modriče do Bijeljine, ali i na povezivanje od Višegrada prema Istočnom Sarajevu, kao i ceste od Zvornika preko Milića, Sokoca i Han Pijeska.

"Tu je i put Banja Luka - Prijedor za koji su ranije dogovoreni određeni aranžmani, a dio ove mreže treba da bude Banja Luka - Kupres", istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je u vrijeme odluke o formiranju preduzeća "Autoputevi Republike Srpske", to izgledalo skoro kao nevjerovatna misija i za mnoge neostvaren san.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije