Dodik nakon sastanka: Ili ćemo se dogovoriti ili od ove zemlje nema ništa

Radiosarajevo.ba
Dodik nakon sastanka: Ili ćemo se dogovoriti ili od ove zemlje nema ništa

Zvaničnici manjeg bh. entiteta danas su jednoglasno zaključili da predstavnici RS u institucijama Bosne i Hercegovine obustave rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti državnih organa dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH, u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je povodom toga, nakon sastanka, kazao da je Ustavni sud BiH okupacijski sud kada je u pitanju RS, prenosi N1.

„Danas smo se sastali u Banjoj Luci i dogovorili da se obustavi i da nećemo odlučivati o bilo kojem pitanju na nivou BiH dok se ne donese novi Zakon o Ustavnom sudu u kojem neće biti stranaca“, kazao je Dodik.

Naglasio je da od tog zahtjeva neće odustati.

„U ponedjeljak ćemo na NSRS to definitivno i potvrditi, ali i donijeti nekoliko odluka. Smatramo da treba da izađu sudije iz Ustavnog suda. Ako ne izađu, onda će NSRS, koja ih je imenovala, donijeti odluku da ih povlači. Ili ćemo se nanovo dogovoriti ili od ove zemlje nema ništa“, kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije