Pročitajte nebuloze koje je Milorad Dodik izjavio danas na Kozari

Radiosarajevo.ba
Pročitajte nebuloze koje je Milorad Dodik izjavio danas na Kozari
Foto: Twitter / Milorad Dodik na Kozari

Na centralnom spomen-obilježje na Mrakovici danas su, povodom obilježavanje 77 godina od Bitke na Kozari, položeni vijenci.

Vijence su položili predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, ministri u Vladi RS-a Duško Milunović, Neđo Trninić, Srđan Rajčević, Lejla Rešić i Petar Đokić.

"Jugoslavija nije dala Srbima ono što su zaslužili, satanizovali su Srbe i krajem prošlog vijeka dali su nam NATO koji su isporučili bombe sa osiromašenim uranijom. RS je svetinja i ona mora da postoji. Mrzim one naše koji se nedovoljno bore za RS i koji ne razumiju značaj njenog postojanja. Mi nismo ničiji Srbi, pripadamo jednom srpskom narodu gdje god se nalazimo", kazao je Dodik na obilježavanju i dodao:

"Nema primjera u istoriji da su Srbi napali nekog, samo su branili sebe. Rat koji je iza nas je učinio je mnogo zla, da mogu vratio bi život savkom čovjeku koji je stradao".

Dodik je u jednom trenutku odao počast "antifašističkim" (!?) žrtvama, pa se brzo ispravio na fašističkim žrtvama. Onda je govorio kako su to žrtve svojih dojučerašnjih komšija, ustaša u kojima su bili Hrvati i muslimani...

“Ovi u Federaciji nemaju mjesto da obilježe stradanje svog naroda u Drugom svjetskom ratu. Njihov narod i nije stradao, bio je na nekoj drugoj strani”, rekao je Dodik i dodao:

"Srbi su nesumnjivo dali najveći doprinos u borbi protiv antifašizma. Ovi iz Federacije BiH nemaju nijedan događaj iz Drugog svjetskog rata da ga obilježavaju, nemaju pomen na stradanja, jer njihov narod je bio na nekoj drugoj strani i tek na kraju rata su se priključili", rekao je Dodik.

Podsjećamo, na Kozari je u borbi protiv fašizma stradalo više od 33.000 boraca i civila, od kojih 12.000 djece, što predstavlja jednu od najvećih golgota u Drugom svjetskom ratu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije