Dodik: Morat ćemo ponovo godinama pregovarati s MMF-om

Fena
Dodik: Morat ćemo ponovo godinama pregovarati s MMF-om
Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik
Na sedmoj hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH novi zakon o akcizama, prema kojem nafta i naftni derivati u BiH trebaju poskupjeti, nije usvojen.

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da, nakon današnje odluke poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, da se o povećanju akciza ne odlučuje po hitnom postupku, ostaje samo da se i narednih godina pregovara s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) kako bi se došlo do novca.

Dodik je dodao da se sada ulazi u ozbiljan problem jer će biti probijeni rokovi, te da to predstavlja pitanje odgovornosti.

"Upadamo u ozbiljan problem, jer gubimo rokove, što znači da ukoliko sada želimo nešto, moramo da provedemo najmanje dvije godine za novo dogovaranje. Za dvije godine izgubiti taj novac, to zaista predstavlja pitanje odgovornosti", naveo je Dodik u izjavi novinarima u Bosanskoj Gradiški, gdje je razgovarao s lokalnim rukovodstvom. 

SNSD je, tvrdi, kao odgovorna politička partija, prisustvovao današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH "samo zato što su od pojedinih iz međunarodne zajednice dobili uvjeravanje da postoji određena većina, a sada se vidi da je nema".

Zbog te odluke za koju su glasali i poslanici Saveza za promjene, kaže, "Autoputevi", "Putevi", poljoprivrednici, zdravstvo, neće dobiti ono što je planirano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije