Dodik maštao u Beogradu: RS ima sve elemente da bude nezavisna

Srna
Dodik maštao u Beogradu: RS ima sve elemente da bude nezavisna
Foto: RTRS / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, otvarajući manifestaciju Dani Srpske u Srbiji, da je manji bh. entitet danas slobodna zajednica srpskog naroda i drugih koji žele u njoj da žive, ponovivši da je RS jedina u BiH samoodrživa.

Dodik je istakao da RS ima sve elemente državnosti i ispunjava sve kriterijume da bude međunarodno verifikovana kao država.

Zahvalio je Srbiji i srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću za podršku i pomoć Srpskoj, naglasivši da je Republika Srpska zagledana u maticu Srbiju.

„Srbija ide dobrim putem na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem koji je uspio zajedno s nama da iz budžeta Srbije finansira 63 opštine u RS i četiri iz FBiH. Samo jaka Srbija može pomoći RS“, poručio je Dodik.

On je istakao da su Srbi s ove i one strane Drine dio jednog naroda i jedne kulture i stoga predložio organizatorima ove manifestacije da se ubuduće zove Dani RS i Srbije.

Dodik je rekao da je zahvalan svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizovanju ove manifestacije i da se raduje što će RS biti predstavljena u mnogim mjestima širom Srbije.

Dodik je rekao novinarima da bi iduće godine trebalo da naziv manifestacije bude promijenjen u “Dani Srpske i Srbije” jer je ona svojim obimom i značajem približila Republiku Srpsku i Srbiju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije