Dodik jednoglasno izabran za predsjednika SNSD-a, pa oštro napao Valentina Inzka

Radiosarajevo.ba
Dodik jednoglasno izabran za predsjednika SNSD-a, pa oštro napao Valentina Inzka

Milorad Dodik ponovo je izabran je za predsjednika SNSD-a na Šestom saboru ove stranke, održanom u Laktašima.

Dodik je reizabran jednoglasno na Saboru stranke, kojem je prisustvovalo više od 1.200 delegata, a SNSD je dobio i novi saziv Glavnog odbora, te Statutarnu nadzornu komisiju.

Novi-stari predsjednik je zahvalio delegatima na reizboru i istakao da je čast, privilegija, kao i obaveza biti predsjednik najjače političke stranke u RS-u.

"Zajedno ćemo raditi na ostvarivanju naših ciljeva koji su poznati. SNSD ostaje snaga Republike Srpske i njenog naroda" poručio je Dodik i dodao.

"Ponosan sam na svakog člana naše stranke, na ljude koji su od prvog dana gradili SNSD i koji su dio našeg uspjeha. Nema oklijevanja u onome što treba da učinimo, a to je jak SNSD, jaka RS. Važno je da budemo okupljeni, da vjerujemo u rad naše politike i da na taj način nastavimo kontinuitet našeg djelovanja i postojanja. SNSD nije stvoren da bi zadovoljio potrebe članstva nego da bi radio za potrebe naše države i svih građana."

Dodik se u svom govoru osvrnuo i na rad Visokog predstavnika Valentina Inzka.

"O pravnom nasilju Visokog predstavnika sam često govorio i ne smijemo nikada da prestanemo da govorimo o tome, jer ako ćutimo to znači da pristajemo da oni jednoga dana kažu da više nema RS-a", poručio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije