Dodik: Izetbegović očekuje da se na čelu Ministarstva sigurnosti pojavi Radončić

Radiosarajevo.ba
Dodik: Izetbegović očekuje da se na čelu Ministarstva sigurnosti pojavi Radončić
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Lideri nakon sastanka odgovarali na pitanja novinara

U zgradi Predsjedništva BiH danas je održan sastanak lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH. Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović razgovarali su o formiranju vlasti na nivuo države, a prema izjavama najviše pažnje je posvijećeno raspodjeli resora u Vijeću ministara BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik naknadno je dao izjavu novinarima, kazao je da još nema konačnog dogovora lidera.

“Nije postignut dogovor. Ko je to rekao? Ništa nismo potpisali. Dok se sve ne dogovori, nije ništa dogovoreno. Nećemo podržati MAP. To je pitanje izvan formiranja Vijeća ministara. To je ustavna priča. BiH rizikuje da neformiranjem Vijeća ministara zaustavi svoj evropski put”, istakao je Dodik.

ovom prilikom naglasio je da nema ništa od uslova da se usvoji godišnji nacionalni plan za NATO.

“Nismo spremni ni na jedan uslov. Ja i Čović smo potpisali raniju izjavu on nije. Danas smo raspravljali oko raspodjele resora. Izetbegović je tražio da se na neki sumnjiv način aktivira MAP, tako da bi sadašnja ministrica dala saglasnost bez stava Vijeća ministara. Sam Izetbegović je tražio da ima ministra odbrane, pa je li to onda način kako će odlučivati”, zapitao se Dodik.

Pojasnio je da je stranka SNSD prihvatila tri ministarstva.

“Izetebegović je rekao da očekuje da se na čelu Ministarstva sigurnosti pojavi Fahrudin Radončić, a pored toga ima i vansjke poslove i odbrane. DF nije nigdje spomenuta”, kazao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije