Dodik i Cvijanović uputili telegrame predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu

Radiosarajevo.ba
Dodik i Cvijanović uputili telegrame predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu
FOTO: AA / Milorad Dodik i Željka Cvijanović

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu povodom snažnog zemljotresa na istoku ove zemlje u kojem je poginulo najmanje 20 ljudi.

„Sa velikim žaljenjem i tugom primili smo vijest o zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, a u kojem je stradao veliki broj ljudi. Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saučešća, a povrijeđenim želje za što brži oporavak“, naveo je Dodik u telegramu saučešća.

On je izrazio nadu da će posljedice ove prirodne nepogode biti brzo sanirane, ali da ono što ostaje trajna i tužna posljedica jesu izgubljeni ljudski životi koji se nikada ne mogu nadoknaditi, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Također i predsjednica RS Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Turske.

Cvijanović navodi da je sa iskrenom žalošću primila vijest o razornom zemljotresu koji je pogodio Tursku.

„U ime građana RS i svoje ime, upućujem Vam izraze dubokog saučešća, te Vas molimo da porodicama nastradalih prenesete izraze našeg saosjećanja zbog bola koji ih je zadesio, a povrijeđenima želje za brz oporavak“, navodi se u telegramu predsjednice Cvijanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije