Dodik i Čović kod Vučića: "Razgovor prijatelja"

9
Radiosarajevo.ba
Dodik i Čović kod Vučića: "Razgovor prijatelja"
Foto: Instagram / Dodik, Vučić i Čović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je večeras člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ BiH i zamjenika predsjedavajućeg Doma narodne skupštine BiH Dragana Čovića.

Predsjednik Srbije priredio je, kako je naveo, prigodnu večeru za uvažene goste, što je susret koji je naišao na velike kritike brojnih političara u BiH.

Negodovanje su otvoreno izrazili Bakir Izetbegović i Sabina Ćudić koja je rekla da je riječ o "planskoj akciji Srbije i Hrvatske sa saveznicima iz BiH kojom se pokušava uništiti kredibilitet naših najvećih državnih institucija, uključujući i Predsjedništvo, i učiniti ih pasivnim posmatračima kad su u pitanju međunarodni odnosi."

A, dok čekamo formalne izjave o tome šta su ovaj put ova trojica razgovarali, poslije večere na Instagram nalogu "Budućnost Srbije" objavljene su fotografije sa tog susreta, u čijem potpisu stoji:

"Razgovor prijatelja. - predsednik Vučić sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednikom HDZ BiH i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem".

"Nastavak regionalnih razgovora u Beogradu o EU integracijama i ekonomskom oporavku Zapadnog Balkana te daljnjem razvijanju bilateralnih odnosa. Razgovor o 25. godišnjici Daytonskog mirovnog sporazuma i zaštiti ustavnopravnog poretka", objavio je Čović na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije