Dodik pisao "Guardianu": Nema plaćenika u RS-u, šta je s džihadistima u BiH

A. D.
Dodik pisao "Guardianu": Nema plaćenika u RS-u, šta je s džihadistima u BiH
Predsjednik RS-a Milorad Dodik uputio je pismo redakciji Guardiana u kojem reagira na tekst "Ruski plaćenici podržavaju separatiste bosanskih Srba".

U ovom tekstu se spominju plaćenici koji su obučavani u Rusiji, a koji pomažu uspostavljanju paravojne jedinice koja služi Dodiku.

Dodik u ovom pismu oprgava ovakve tvrdnje istovremeno iskazujući "zabrinutost da novina s takvom reputacijom citira jedan sarajevski portal bez provjere i traženja komentara od vlasti RS-a", dodajući da ovakvo pisanje može narušiti stabilnost u BiH.

faksimil_rs.jpg - undefined

"Ništa nije vrijedno što govori gospodin Mektić, koji ne dostavlja nikakav dokaz za viđenja koja su navedena u tom članku. Ministar unutrašnjih poslova RS-a će odmah djelovati čim mu se dostave bilo kakvi dokazi paravojnom djelovanju u RS-u", naveo je Dodik.

Dodik također u ovom pismu navodi da zapravo ovakve informacije skreću pažnju s drugih sigurnosnih izazova i to "prisustvo džihadističkih boraca u BIH, povećanje boraca koji su se borili na strani IS-a i vratili u BiH, te nelegalni kanali novca koji ugrožavaju stabilnost i sigurnost RS-a".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije