Dodik: Formirati zajedničku komisiju RS-a i FBiH za ispitivanje proizvodnje oružja

Radiosarajevo.ba
Dodik: Formirati zajedničku komisiju RS-a i FBiH za ispitivanje proizvodnje oružja
Foto: Anadolija / Milorad Dodik
U izjavi za RTRS predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da "tajno naoružavanje i skladištenje oružja u Federaciji BiH predstavlja ozbiljan problem".

Tako je Dodik odgovorio na pitanje da komentara izjave člana Predsjedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića da se oružje proizvodi za "ne daj bože".

Dodik je istaknuo da je ta proizvodnja izvan kontrole zajedničkih institucija i požalio se da je u RS-u "sve stavljeno pod kontrolu" i da je čak i opremanje Policije Srpske pokušano da se predstavi kao problem.

"Zbog toga bi rješenje bilo da se formira zajednička komisija Republike Srpske i Federacije BiH, koja bi utvrdila sve činjenice u vezi s tim", rekao je Dodik i dodao da će predložiti da Vlada RS-a zatraži formiranje te komisije.

Neodržavanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, na kojoj je trebalo da budu razmatrane Izetbegovićeve izjave, predstavlja ozbiljan negativni događaj za BiH, smatra Dodik.

Dodao je da su bošnjačke stranke još jednom pokazale jedinstvo na svim pitanjima koja su protiv Srba ili Hrvata. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije