Dodik: Egzodus Srba iz Sarajeva je najpotresnija slika u historiji srpskog naroda

Radiosarajevo.ba
Dodik: Egzodus Srba iz Sarajeva je najpotresnija slika u historiji srpskog naroda

Dodik izjavio je Srni da je egzodus Srba iz Sarajeva nakon potisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma jedna od najpotresnijih slika u novijoj istoriji srpskog naroda i jedna od najvećih žrtava koju je srpski narod podnio za RS.

"Napuštajući vjekovna ognjišta u miru, iznoseći sa sobom i svoje preminule, Srbi iz Sarajeva, koji su i u ratu podnijeli ogromnu žrtvu za RS, pokazali su da je kuća tamo gdje će biti uvaženi i gdje neće biti poniženi, jer su se oni i u ratu borili samo za prava dostojna čovjeka koja su im prvim pucnjem u Sarajevu grubo oduzeta", istakao je Dodik.

On je naglasio da su Srbi u Sarajevu predstavljali najveću koncentraciju intelektualnih i stručnih potencijala srpskog naroda u BiH.

"U tom gradu se vodila najjača politička bitka za prava naroda i upravo su Srbi iz Sarajeva poveli narod jer su znali da artikulišu prave ciljeve za srpski narod u epicentru političkog sukoba nakon raspada bivše Jugoslavije. Ta artikulcija je bila stvaranje Republike Srpske", rekao je predsjednik RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije