Dodik: Džaferović je bez saglasnosti otputovao u Francusku

Radiosarajevo.ba
Dodik: Džaferović je bez saglasnosti otputovao u Francusku
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Milorad dodik

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović otputovao je u Pariz da prisustvuje komemoraciji povodom smrti bivšeg predsjednika Republike Francuske Jacquesa Chiraca bez saglasnosti svih članova Predsjedništva BiH, saopšteno je iz kabineta člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika.

Šefik Džaferović: Jacquesa Chiraca pamtit ćemo kao velikog prijatelja BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovao je u Parizu komemoraciji povodom smrti bivšeg predsjednika Republike Francuske Jacquesa Chiraca. Džaferović je, zajedno sa više od 30 šefova država i vlada, u crkvi Saint-Sulpice odao posljednju počast bivšem predsjedniku Republike Francuske, koji je preminuo 26. septembra u 86. godini.


U saopštenju se navodi da je nota Ambasade Francuske u BiH sa pozivom na komemoraciju i sahranu došla u Predsjedništvo BiH i u kabinet srpskog člana Predsjedništva, nakon čega su druga dva kabineta bez usaglašavanja organizovala putovanje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, prenosi Srna.

Džaferović je na put otišao jučer i čak se u Beču susreo sa hrvatskim članom Predsjedništva Željkom Komšićem, dodaje se u saopštenju.

Reagujući na navode u pojedinim medijima, u saopštenju je navedeno da je sve učinjeno sa očekivanjem da kabinet srpskog člana samo pokrije već donesenu odluku.

Džaferović se u Parizu susreo sa Clintonom: Poznato o čemu su razgovarali

Clinton je pokazao interesovanje za aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini (FOTO+VIDEO)


“To smatramo nekorektnim. Smatramo nedostojnim to čime se koriste pojedini mediji, ali i politički akteri koji ne prezaju od toga da čak i od sahrane bivšeg predsjednika jedne strane države prave senzaciju”, navedeno je u saopštenju iz kabineta Milorada Dodika. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije