Dodik došao u zgradu Narodne skupštine RS-a, sjednica nastavljena bez opozicije

Fena
Dodik došao u zgradu Narodne skupštine RS-a, sjednica nastavljena bez opozicije
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik došao je večeras u Narodnu skupštinu, čije zasjedanje su blokirali poslanici opozicije, tvredeći da se ponovo krši skupštinski poslovnik i zakoni.

Dodikov dolazak uslijedio je u vrijeme dok poslanici vladajuće većine odlučuju kako dalje nastaviti rad parlamenta, budući da je opozicionarima izrečena mjera udaljenja iz sale, na koju su se oni oglušili.

Ubrzo je u Narodnu skupštinu pristigla i premijerka Željka Cvijanović.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS-a nastavili su večeras zasjedanje u drugoj, maloj sali, nakon što je opozicija zviždaljkama onemogućila rad u velikoj sali.

Opozicionari ne prisustvuju zasjedanju, nakon što im je predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović izrekao mjeru udaljenja sa skupštinskog zasjedanja, na šta su se oni oglušili.

Nakon toga su poslanici vladajuće većine ponovo otišli u malu salu, gdje vode raspravu po tačkama usvojenog dnevnog reda, bez prisustva opozicije i parlametaraca iz Koalicije "Domovina".

Opozicija je večeras koristeći zviždaljke onemogućila skupštinsko zasjedanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije