Dodik: Polako s upitnikom, moramo razmisliti o pitanjima

Fena
Dodik: Polako s upitnikom, moramo razmisliti o pitanjima
Kurir / Milorad Dodik, Foto: Zorana Jevtić
Vjerovatno je moguće da je Republika Srpska u proteklih desetak godina dala oko 30 miliona dolara za lobiranje, rekao je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik.

Tvrdi da od svega ima efekata i koristi za RS te da to “i nije neki novac, ako se ima na umu za koji period je potrošen”.

"Javna je tajna da mi deset godina imamo kontakte s određenim agencijama i da tome možemo zahvaliti za dobar položaj RS u prošlosti koji smo imali i objašnjena na neka pitanja", naveo je Dodik u izjavi novinarima.

Republika Srpska je, navodi, preokrenula kompletan politički diskurs koji je bio uperen protiv nje u proteklom period.

Dodik smatra da RS-u više ne pokušavaju oteti nadležnosti. "Sasvim je druga politička konotacija", ocijenio je on. Na pitanje da li je tačan izvještaj Glasa Amerike prema kojem je RS u SAD-u potrošila 29.635.062,83 dolara za lobiranje, dodao je da, ako se kumulativno gleda, moguće je da je to i tačno.

Također, Dodik tvrdi da ne treba žuriti s odgovorima na upitnik koji je BiH u decembru dobila od Evropske komisije.

"Polako s upitnikom. Ima tamo pitanja o kojima valjda trebamo razmisliti", rekao je Dodik na pitanje novinara u Banjoj Luci da li je RS dala odgovore na pitanja koja su u njenoj nadležnosti.

Iz Direkcije za evropske integracije BiH naveli su da institucije RS nisu do 31. januara unijele svoj dio odgovora na upitnik Evropske komisije, ali unos u sistem će biti moguć i nakon isteka ovog roka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije