Dodik čestitao reprezentaciji RS na nastupu, a nije ni svjestan da je dobro obrukan

Radiosarajevo.ba
Dodik čestitao reprezentaciji RS na nastupu, a nije ni svjestan da je dobro obrukan
Foto: SNSD / Dodik sa školskom selekcijom RS u nogometu u Beogradu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je jučer u Beogradu žensku fudbalsku ekipu Medicinske škole iz Banje Luke koja se takmiči na Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu, ističući da se RS bori za svoju afirmaciju u svakom pogledu, pa i na sportskom planu.

Nastavak skandala u Beogradu: Mnogi neće da igraju sa selekcijom RS-a

Skandali: RS na Svjetskom prvenstvu kao samostalna država!

Ambasada BiH o skandalu u Beogradu i nastupu tima iz Banje Luke pod zastavom RS-a

Dodik je, nakon razgovora s ovim reprezentativkama naveo da je veoma značajno što RS “ima svoju reprezentaciju” na ovom takmičenju, o čemu je naš portal pisao.

“Došao sam da podržim našu reprezentaciju iz Banje Luke koja predstavlja Republiku Srpsku u fudbalu i kažem da sam kao predstavnik RS u BiH veoma ponosan što Republika Srpska ima svoju reprezentaciju”, izjavio je Dodik.

Takmičenje je okupilo više od 1.000 srednjoškolaca iz 26 zemalja - undefined

Facebook: Takmičenje je okupilo više od 1.000 srednjoškolaca iz 26 zemalja

Podsjetimo, važno je spomenuti da ova reprezentacija koju spominje Dodik nema nikakav legitimitet u Bosni i Hercegovini i ona nije dio niti jednog nogometnog saveza, što na državnom, što na entitetskom nivou.

"Apsurdno bi bilo da bilo šta komentiramo o ovoj situaciji s obzirom na to da nijedan Savez nije involviran u tu organizaciju i reprezentaciju", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

FS BiH o skandalu u Beogradu i kakav status ima fudbalska reprezentacija RS-a

Ono što Dodik se jučer nije dotakao je činjenica da su djevojčice iz Banje Luke na ovom takmičenju rezultatski obrukali i RS i Bosnu i Hercegovinu, gdje su u tri susreta primile 53, a da nisu postigle nijedan gol.

Danska ih je pobijedila 21:0, Njemačka 15:0, a Kineski Tajpeh 17:0.

Naglasimo, reprezentacije Turske, Finske i Austrije su odbile da igraju meč protiv manjeg bh. entiteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije