Dodik čestitao Kurzu, a posebno svom prijatelju - ekstremnom desničaru Stracheu

Srna
Dodik čestitao Kurzu, a posebno svom prijatelju - ekstremnom desničaru Stracheu
Predsjednik RS-a Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Narodne stranke Austrije (ÖVP) Sebastianu Kurcu na pobjedi ove partije na proteklim parlamentarnim izborima.

Dodik je istakao da je povjerenje građana Austrije koje je ukazano Kurzu na ovim izborima, potvrda dugogodišnjeg predanog rada i uspješne politike njegove partije.

"Imajući u vidu da u Austriji žive i rade brojni pripadnici srpske zajednice, vjerujem da ćemo raditi na unapređenju sveukupnih veza i odnosa između Republike Srpske i Austrije, naročito po pitanjima od obostranog interesa za naše građane", navedeno je u čestitki Dodika.

Predsjednik RS-a čestitao je i predsjedniku Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Heinz-Christianu Stracheu na velikom uspjehu na izborima.

Dodik je naveo da ga "raduje činjenica da građani Austrije kroz svaki novi izborni ciklus poklanjaju sve veće povjerenje Slobodarskoj partiji, što je očigledan pokazatelj da prepoznaju i cijene principijelnost ove politike".

"Srpski narod, koji predstavlja značajnu zajednicu i koji je dobro integrisan u austrijsko društvo, i te kako prepoznaje Vaše zalaganje za dobrobit svih ljudi koji žive i doprinose austrijskom društvu, i stoga većinski podržava upravo Vas i Vašu partiju", navedeno je u čestitki predsjednika RS-a.

Dodik je izrazio nadu da će i ovaj rezultat Slobodarske partije dodatno doprinijeti razvoju prijateljskih odnosa RS-a i Austrije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije