I Dodik čestitao Handkeu: Nobelova nagrada stigla je u prave ruke

Srna
I Dodik čestitao Handkeu: Nobelova nagrada stigla je u prave ruke
Foto: Anadolija / Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku Peteru Handkeu povodom svečanog uručenja Nobelove nagrade za književnost, naglasivši da je ovo značajno priznanje pripalo velikom književniku i humanisti.

"Nobelova nagrada stigla je u prave ruke, jer je riječ o piscu čiji je kompletan književni opus izuzetne vrijednosti i rezultat njegovog neprikosnovenog talenta, rada i stvaralaštva", istakao je Dodik u čestitki.

"Handkeova književnost, kako bi rekao Ivo Andrić, nije zatrovana mržnjom, već vođena širinom i vedrinom slobodnog ljudskog duha", dodao je Dodik

Dodik je istakao da je Handke stoga, osim što je književnik, i veliki humanista i borac za istinu i pravdu.

"Još jednom vam čestitam na ovom značajnom priznanju za Vaš kompletan književni rad sa željom da nastavite da pišite na zadovoljstvo nas, aših brojih čitalaca i obožavalaca vaše pisane riječi", naglasio je Dodik.

Time je Dodik čestitao kontroverznom književniku koji je podržavao režim Slobodana Miloševića i koji otvoreno negira da se u Srebrenici dogodio genocid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije