Dodik: BiH ne bi bila u permanentnoj krizi da Izetbegović poštuje Ustav i zakone

Srna
Dodik: BiH ne bi bila u permanentnoj krizi  da Izetbegović poštuje Ustav i zakone
Foto: AA / Milorad Dodik

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da SNSD uvijek poštuje Ustav BiH, i dodao "da ga tako poštuje i predsjednik SDA Bakir Izetbegović - onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi".

"Ustav BiH je ono što je od početka u našem nastojanju, isto kao i da ovdje gradimo stabilnu zajednicu. Naravno da sa tim ide i poštivanje zakona, ali ako on misli na tu vrstu priče kako je neko nametnuo priču o zakon o odbrani i da treba da se radi onda mu poručujem da to niko ne krši, niti je kršio, niti misli da krši u narednom vremenu", rekao je Dodik na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Izetbegovića da "Vijeće ministara BiH može biti formirano naredne sedmice ukoliko su Dodik i SNSD spremni da poštuju Ustav i ranije donesene zakone".

Dodik je naglaio da u tom pogledu nigdje ne piše nikakva obaveza, osim da će institucije da rade na tome i one i rade.

Lider SNSD-a je dodao da" nije prvi put da Izetbegović tako nešto kaže i ponovio da SNSD poštuje, prije svega, Ustav BiH, a samim tim i zakone".

"Kamo sreće da i on poštuje Ustav i zakone, jer onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi - konstatovao je lider SNSD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije