Dodik: BiH je zemlja u kojoj ako imate mišljenje dobijete krivičnu prijavu

Radiosarajevo.ba
Dodik: BiH je zemlja u kojoj ako imate mišljenje dobijete krivičnu prijavu

Komentarišući prijavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je novinarima kako će prvo Komšiću reći šta ima, a onda novinarima, prenosi Srpskainfo.

Tužilaštvo BiH formiralo predmet u slučaju Milorada Dodika!

Kako je rekao, BiH je zemlja u kojoj ne smijete imati mišljenje jer ako imate onda vas neko tuži.

„Trebalo bi možda da dodam još nešto da ojačam tu njegovu tužbu“,istakao je Dodik.

Kako je istakao, velika greška je bilo ukidanje Vojske RS, kao i odluka predthodnog saziva Predsjedništva BiH da Oružane snage BiH čini više od 9.600 pripadnika.

„Srpska i hrvatska strana nisu zainteresovane za učešće u vojnim snagama, ostaje prazan prostor i sada postoji pritisak da to bude popunjeno Bošnjacima, što predstavlja novi problem jer to nije bošnjačka vojska već bi to trebale biti zajedničke Oružane snage. Zbog toga ćemo u budućnosti imati problema“, kaže Dodik.

Istakao je i kako se međunarodna zajednica uplela u unutrašnje probleme na navijački način, označavajući ponovo kao problematičnu RS, iako je ona formirala vlast i sve njene institucije funkcionišu.

„Izmislili su priču o paravojsci u RS, pa su napravili galamu u vezi sa naoružavanjem policije, iako je sarajevska kantonalna policija u isto vrijeme kupila više oružja, a sada galame zbog formiranja rezervnog satava policije koji ima cilj pojačati bezbjednost i smanjiti troškove. Nekorektno je takvo uplitanje međunarodnog faktora i svaljivanje krivice na RS“, kazao je on.

Podsjetimo, Komšić je krivičnu prijavu protiv Dodika podnio zbog najave da će na sljedećem obilježavanju 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske dio pripadnika Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH biti obučen u uniforme Vojske Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije