Dobrinja V: Voda se probila do zgrada, automobili plivaju na kolovozu

A. S.
Dobrinja V: Voda se probila do zgrada, automobili plivaju na kolovozu
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Sarajevo
Grmljavinsko nevrijeme je oko 14 sati zahvatila glavni grad Bosne i Hercegovine i okolinu i izazvala potpuni kolaps u saobraćaju.

Kiša u Sarajevo neprestano pada već dva sata, a na redakcijski mail portala Radiosarajevo.ba stiglo je bezbroj fotografija naših vjernih čitalaca.

Sa Dobrinje V naš čitatelj je poslao fotografije na kojoj se vidi da je voda stigla čak do ulaza u haustore. Ona prijeti da poplavi podrumske prostorije. Osim toga na pristiglim fotkama se vidi da automobili "plivaju" na parkinzima i da se veoma teško probijaju u velikoj buciji vode.

Kolaps u Sarajevu: Nevrijeme poplavilo ulice glavnog grada, građani u problemima

S druge strane, mnogi vozači  su ostavljeni zaglavljeni na parkinzima. Od našeg vjernog čitatelja dobili smo fotografiju plaćenog parkinga u centru Sarajeva.

Prema njegovim tvrdnjama, on je ostao zaglavljen na parkingu više od pola sata, iako je uredno platio parking kartu.

Osim toga, parking je bio poplavljen.

Naš fotoreporter Dženan Kriještorac snimio je kolaps saobraća kod džamije Fahd, gdje su mnogi vozači napuštali vozila i jedni drugima pomagali da se izbore sa vodom. Pojedini vozači su morali voziti trotoarom da bi izbjegli vodu koja je poplavila obje kolovozne trake.

Sarajevo - undefined

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije