DNS napušta koaliciju na čijem je čelu SNSD

Fena
DNS napušta koaliciju na čijem je čelu SNSD
Foto: Fena / Ilustracija

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS), stranke koja je u vlasti s Savezom nezavisnih socijaldemokrata i Socijalističkom partijom u RS-u, donijelo je danas odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u okviru Sporazuma o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

Razočarani su, kako je navedeno u saopćenju iz stranke, odnosom prema njima na entitetskom i lokalnom nivou.

"Sporazumom smo se obavezali da ćemo provoditi politiku u interesu građana i RS-a, fokusirajući svoje djelovanje na poboljšanje ekonomsko-socijalnog stanja u RS. Razočarani odnosom prema Demokratskom narodnom savezu, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, neprestanim i učestalim smjenama, nepovjerenjem, sumnjičenjem kadrova DNS-a, nipodaštavanjem rezultata rada i onemogućavanjem djelovanja u punom kapacitetu, odlučili smo se na ovaj korak", naveli su iz te stranke.

Posljednja dešavanja u vezi smjena DNS-ovih kadrova, koji su, kako tvrde, izuzetno korektno radili svoj posao, još jedan je dokaz odnosa prema DNS-u, a ono što najviše vrijeđa je činjenica da dolazi od članova Koalicije.

DNS je, tvrde, dokazao da je svih ovih godina najpouzdaniji partner Koalicije. 

"Do daljnjeg nas više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru Koalicije. Svoje odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana. Predsjednik će preuzeti aktivnosti na organizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, u cilju razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi DNS-a donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju", saopćeno je iz DNS-a.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije