Djevojčica iz Zvornika progovorila o maloljetničkoj prostituciji

Radiosarajevo.ba
Djevojčica iz Zvornika progovorila o maloljetničkoj prostituciji

Zvornik je, ovih dana, potresla priča o maoljetničkoj prostituciji. Gradom navodno kruži video-snimak seksualnog odnosa između maloljetnice i starijeg muškarca, javlja ATV.

Mete su, najčešće, djevojke iz siromašnih porodica. To je posvjedočila i 17-godišnjakinja koja je, kaže, upravo zbog nedostatka novca postala meta starijeg muškarca.

Vlasnik jedne kafane joj je, kaže, danima nudio novac, na šta je ona na kraju pristala. Sve to zabilježila je grupa muškaraca u namjeri da razotkriju postojanje maloljetničke prostitucije.

“On je meni ponudio dosta para, ali da mu ja uzvratim na drugačiji način, to jest seksualnim odnosom. Pošto sam u veoma teškoj finansijskoj situaciji, nisam razmišljala i pristala sam na to. I kad me je povezao do škole, on je tad htio nešto pokušati, ali ja nisam htjela i rekla sam mu da se nađemo oko pola osam.”

“Zašto si odlučila da nam kažeš?”

“Pa da bi spasila ostale djevojke koje bi možda ovo slično nešto uradile ako budu u nekom finansijskom problemu ili nešto slično, da im treba pomoć, da ovo ne urade da se spasu, da ne bi zabrljale i uništile svoju budućnost”, rekla je za ATV 17-godišnja Zvorničanka.

Prozvani, izvjesni Lazar Jović danas nije želio da stane pred kameru. Slučaj ne želi da komentariše, napominjući da je angažovao advokata, jer su ga, kako kaže, ucjenjivali snimkom. U CJB Bijeljina kažu da su upoznati sa slučajem. Kako navode primili su Jovićevu prijavu za ucjenu. Takođe kažu da zvornička policija sve dodatno istražuje, zbog sumnje da je Jović, ipak, izvršio krivično djelo.

“Tokom kriminalističke obrade policijski službenici SJB Zvornik došli su do osnova sumnje da u navedenoj prijavi postoje elementi krivičnog djela obljuba nad nemoćnim licem počinjenog od strane lica sa inicijalima L.J. U toku je istraga na utvrđivanju neophodnih činjenica”, kaže Aleksandra Simojlović, potparol CJB Bijeljina.

Slobodan Ikonić, autor video-snimka, stao je pred kameru ATV-a. Kaže nema čega da se plaši. Motiv mu je bio, kako tvrdi, da spriječi iskorišćavanje maloljetnica.

U Tužilaštvu kažu da policija u saradnji sa njima provodi istražne radnje kako bi rasvjetlili slučaj koji je uznemirio Zvorničane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije