Divne vijesti: Počeo se povlačiti tumor malenog Arslana Kulačića

Radiosarajevo.ba
Divne vijesti: Počeo se povlačiti tumor malenog Arslana Kulačića
Nakon gotovo dva mjeseca liječenja u turskoj klinici "Acibadem", malenom Arslanu Kulačiću, koji je svojevremeno "podigao na noge" cijelu Bosnu i Hercegovinu počeo se povlačiti tumor.

Sretni roditelji objavili su ovu vijest jutros u Facebook grupi Pomozimo Arslanu da živi, istaknuvši kako im je ovo najljepše jutro u posljednjih nekoliko mjeseci.

"Pozdrav za sve naše prijatelje u cijelom svijetu, gdje god se nalazite. Kontrolni magnet je očitan, bili smo na kontroli, za najljepše jutro u zadnjih nekoliko mjeseci. Tumor se počeo povlačiti, doktori u zadovoljni dosadašnjim pomakom, držimo se prvobitnog plana. Rekao nam je doktor Cengiz da danas ide treći ciklus kemoterapija i postoji mogućnost za operaciju. Voli vas puno vaš lav i pozdrav od nas", napisali su.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci, tada šestomjesečni dječak Arslan Kulačić aktivirao je cijelu bh. javnost. Njemu je po rođenju odmah dijagnosticiran tumor na mozgu, a budući da se njegovo liječenje nije moglo nastaviti u BiH, bilo je potrebno da se izmjesti u Tursku.

Samo za kemoterapiju bilo je potrebno 133.000 eura, a humani građani svojim akcijama i pozivima uspjeli su skupiti ovaj novac i učestvovati u spašavanju još jednog života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije