Direktorica USAID-a: Projekti na kojima smo radili, dali su podršku u mnogim oblastima

Radiosarajevo.ba
Direktorica USAID-a: Projekti na kojima smo radili, dali su podršku u mnogim oblastima
Foto: RAS Srbija / Nancy J. Eslick i Radovan Višković

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u svom kabinetu sa novoimenovanom direktoricom Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) za BiH Nancy J. Eslick.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Vlade RS-a i misije USAID, projektima čija je realizacija u toku, te o budućim zajedničkim aktivnostima.

Ovom prilikom dosadašnja saradnja je ocijenjena korisnom i uspješnom, te je iskazana obostrana spremnost da se na partnerskom odnosu nastavi i u budućem periodu.

Projekti na kojima se do sada sarađivalo dali su podršku razvoju turizma, poljoprivrede, energetske efikasnosti, finansijske stabilnosti, te zaštiti životne sredine.

Također, ovom prilikom  je istaknuto da su od velike važnosti i koristi edukacije, studijske posjete u organizaciji USAID, koje vladinim službenicima pomažu da kreiraju bolja rješenja u svojim sektorima upoznajući i preuzimajući iskustva i dobre prakse iz okruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije