Direktorica Pete gimnazije pojasnila bodljikavu žice na ogradi škole

A. S.
Direktorica Pete gimnazije pojasnila bodljikavu žice na ogradi škole
Foto: Armin Durgut / Pixsell / Direktorica Pete gimnazije pojasnila pojavljivanje bodljikave žice na ogradi škole

U hodnicima društvenih mreža i portala sinoć se pojavila informacija da je na ogradi Pete gimnazije na Dobrinji postavljena bodljikava žica.

Dok su pojedinci tvrdili da je žica postavljena zbog ulaska migranata i neznanih osoba u krug škole, drugi su išli toliko daleko da su tvrdili da bodljikava žica postavljena da pojedini učenici ne bi bježali sa časova iz ove ustanove.  

Direktorica Pete gimnazije pojasnila pojavljivanje bodljikave žice na ogradi škole - undefined

Foto: Armin Durgut / Pixsell: Direktorica Pete gimnazije pojasnila pojavljivanje bodljikave žice na ogradi škole

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Denizu Tokaliju, direktoricu Pete gimnazije na Dobrinji, koja je kazala da je vidno potresena nakon pojavljivanja informacije, koja je prema njenim tvrdnjama „nanijela veliku štetu ovoj ustanovi u vrijeme kada je krenuo upis novih učenika“.   

„Iskrena da budem ta žica je postavljena prije osam godina, na jednom malom dijelu ograde, kod kontejnera. Jako je ružno što su se pojedini portali poigrali s našom ustanovom. Žao mi je najviše zbog djece i smatram da je sve ovo nekako ciljano kada se kreće sa upisom učesnika u novu školsku godinu. Na kraju kazat ću samo, objavili su totalno neprovjerenu informaciju“, kazala je direktorica Tokalija za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije