Direktor škole u Nemili: Djeca nam na času padaju u nesvijest, skratili smo nastavu

A. S.
Direktor škole u Nemili: Djeca nam na času padaju u nesvijest, skratili smo nastavu
Facebook / Ilustracija

Osnovna škola "Ćamil Sijarić" iz Nemile kod Zenice odlučila je skratiti nastavu zbog visokih temperatura. 

Na Facebook stranici ove škole oglasilo se rukovodstvo u kojoj obavještavaju nastavnike, učenike i roditelje da će zbog nepovoljnih vremenskih prilika, izazvanih ekstremno visokim temperaturama, 13. i 14. juna, nastava biti skraćena na 30 minuta.

Za informaciju više kontaktirali smo direktora OŠ "Čamil Sijarić", koji je za Radiosarajevo.ba otkrio tačan razlog skraćene nastave. 

„Skratili smo nastavu zbog iznimno visokih temperatura. No, imamo i novi problem. Sa visokim tempeturama se i možemo izboriti, ali je velika vlaga prisutna u zraku. Imamo mnogo situacija da djeci potekne krv na nos, a petero, šestero učenika nam je tomkom nastave ili na malom i velikom odmoru palo u nesvijest. Iz tog razloga smo morali skratiti nastavu u ova dva dana", kazao je Ahmed Buljubašić, direktor OŠ "Ćamil Sijarić" za Radiosarajevo.ba

Osnovna škola u Nemili nije jedina koja se susrela sa ovim problemom na području Zeničko-dobojskog kantona. Slična situacija je i u OŠ "Alija Nametak" u Peharama kod Zenice.

"Nadam se da će se situacija tokom vikenda stabilizirati", dodao je Buljubašić za naš portal. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije