Direktor granične policije o velikoj akciji u BiH: Pretresi na 17 lokacija

4
Radiosarajevo.ba
Direktor granične policije o velikoj akciji u BiH: Pretresi na 17 lokacija
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Granična policija BiH

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, provodi se akcija kodnog naziva Wolf.

Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za nezakonit promet velike količine akciznih proizvoda.

U akciji koju koordinira tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, na terenu učestvuje više od 250 policijskih radnika Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske.

Zoran Galić, direktor Granične policije BiH jutros je na press konferenciji kazao da je u ovoj akciji po prvi put ostvarena saradnja policijskih organizacija. Zadokumentairano je više krivičnih djela u kojim je sudjelovalo više osoba, koji imaju tačno organizirane poslove.

"Ovako organizirane kriminalne grupe su se međusobno povezivale u kriminalnu mrežu koja se pružala od Crne Gore do BiH. Sve s ciljem rasturanaj akcizne robe. Tokom ove akcije izvršen je pretres na 17 lokacija, lišeno je 14 osoba, izuzete su veće količine mobilnih telefona, oružja, municije, cigareta, vozila. A poseban značaj za ovu saradnju ima i sama konfiguracija terena kod Foče, gdje određeni putevi vode prema granici sa Crnom Gorom. 

U djelu ove naše saradnje, želim istaći da je razvijena saradnja od centralnog do najnižeg nivoa. Na kraju je realizirana aktivnost na način da su formirani zajednički mješoviti timovi", kazao je Galić.

Siniša Koštrešević, direktor policije RS-a zahvalio se Graničnoj policiji BiH i kazao da je ovo akciaj na kojoj se treba čestitati.

"Policija RS-a ima odličnu saradnju sa Grnaičnom policijom. MUP RS pruža konstantnu pomoć u zaštiti istočne granice BiH. Meni je lično žao što ova operacija niej dobila i međunarodni regionalni karakter, jer je ova roba krijumčarena sa područja Crne Gore u BiH. ovaj način saradnje u borbi protiv organiziranog kriminala bit će podignut i na viši nivo u budućnosti", poručio je Koštrešević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije