Dino Mustafić osudio barbarski čin: Očuvati tradiciju kozmopolitskog Sarajeva

6
Radiosarajevo.ba
Dino Mustafić osudio barbarski čin: Očuvati tradiciju kozmopolitskog Sarajeva
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL / Dino Mustafić

Ugledni bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić oštro je večeras osudio barbarski čin skrnavljenja osmrtnice legende Sarajeva Želimira Altarca Čička, koji je danas sahranjen.

Jevrejska opština Sarajevo, podsjetimo, objavila je u utorak navečer da je na osmrtnici jednog od simbola muzičke scene glavnog grada BiH ispisan kukasti križ, tražeći reakcije istražnih organa.

"Necivilizovani potpis "odvažne" budale na smrtovnici sigurno nije odraz odnosa grada prema legendi Želimiru Altarcu Čičku, kao ni prema pripadnicima jevrejske zajednice, ali jeste zabrinjavajući trend da se u javnom prostoru vrijeđaju i označavaju drugačiji i pripadnici manjinskih zajednica", kazao je Mustafić.

On zatražio zajedničko ustajanje protiv ovakvih pojava u našoj sredini.

"Svi skupa moramo tome stati u kraj i osuditi takve pojedince, procesuirati krivično takva djela. Sarajevo mora čuvati kulturu i tradiciju zajedničkog i kozmopolitskog grada", zaključio je Mustafić.

Želimir Altarac Čičak (74), legenda sarajevske muzičke scene sahranjen je danas na gradskom groblju Bare.

Altarac je preminuo 26. marta u sarajevskoj bolnici od posljedica infekcije COVID-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije