Diana Zelenika kandidatkinja za Predsjedništvo: BiH je naš tisućljetni dragulj

Radiosarajevo.ba
Diana Zelenika kandidatkinja za Predsjedništvo: BiH je naš tisućljetni dragulj
Foto: HDZ 1990 / Diana Zelenika
Sjednica Predsjedništva HDZ 1990 održana je danas u Mostaru, a na njoj je odlučeno da će kandidatkinja ove stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine biti Diana Zelenika.

To je uoči ove sjednice najavio i predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović, koji je istaknuo da je realno da Zelenika bude kandidatkinja.

Zelenika je zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine, a iza sebe ima bogato političko iskustvo. Ranije je bila zastupnica u Skupštini Hercegovačko-nertvanskog kantona.

Rođena je desetog novembra 1964. godine. Poznata je internistica, kardiologinja i doktorica nauka iz Mostara, članica je Predsjedništva HDZ-a 1990.

"Ovakva vremena su jedinstvena. Hrvati biraju između vlasti i ropstva. Bosna i Hercegovina je naša država, država za koju smo se borili. Jednako je naša kao i bošnjačka i srpska. Gradit ćemo je i izgraditi i bit ćemo svi ponosni. Bit će lišena nacionalnih kriminalaca. Naša Bosna i Hercegovina, tisućljetni dragulj ponovo će zauzeti svoje kulturno i povijesno mjesto koje joj pripada.

Pokažimo da možemo i znamo. Da smo sposobni voljeti i praštati, cijeniti i graditi. Dajem svoju riječ - ova zemlja bit će velika, snažna, radosna i zdrava. Želimo graditi neopterećenu budućnost, da se 100 godina naš čovjek ne mora prihvatiti oružja. Jačajmo državu, tako jačamo sebe i obitelj. Pokažimo da možemo i znamo. Da smo sposobni voljeti, praštati i cijeniti i graditi. Sreća nam je na dohvat ruke, samo je trebamo uzeti od nacionalista", rekla je Zelenika. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije