DF reagirao na prozivke Karamatića da je Komšić "mitski balija"

Radiosarajevo.ba
DF reagirao na prozivke Karamatića da je Komšić "mitski balija"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Demokratska fronta poziva sve političke subjekte u Bosni i Hercegovini da najoštrije osude poruke mržnje koje stižu iz tzv. Hrvatskog narodnog sabora, pri čemu njihovi zvaničnici, u konkretnom slučaju, potpredsjednik HNS-a Mario Karamatić, članove Demokratske fronte nazivaju balijama a predsjednika Komšića „mitskim balijom“, ma šta to značilo, saopćeno je danas iz Demokratske fronte.

Užasne poruke dolaze iz HSS-a: DF je stranka balija, Komšić mitski balija

„Smatramo da u javnom prostoru nema mjesta za takve pokušaje političke diskvalifikacije, koji nisu ništa drugo nego klasičan govor mržnje koji se mora zakonski sankcionirati. Pozivamo i novinarska udruženja da se u ime profesije ograde od  medija poput Radio Televizije Herceg Bosne, koji u javnost plasiraju takve sadržaje“, saopćeno je iz ove stranke.

„Govor mržnje koji dolazi od strane HNS-a i pomenutog medija nije problem DF-a niti predsjednika Komšića, nego cjelokupnog društva u kojemu je nažalost postalo nekažnjivo na najprimitivniji način iznositi politička neslaganja“, dodali su iz DF-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije