DF: Oduzeti odlikovanje Karadžiću, on predstavlja inspiraciju za terorizam

Radiosarajevo.ba
DF: Oduzeti odlikovanje Karadžiću, on predstavlja inspiraciju za terorizam
0 / Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić

Demokratska fronta poziva Vladu Republike Srpske da oduzme odlikovanje Radovanu Karadžiću koje mu je 2016.godine dodijeljeno u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Očito je da je haški osuđenik Radovan Karadžić inspiracija ekstremistima i poremećenim umovima koji su počinili stravičan zločin na Novom Zelandu. Smatramo da vlasti RS-a imaju priliku da tim činom pokažu kako i dalje ne propagiraju ideologiju mržnje, kojom se danas inspirišu osobe poput terorista sa Novog Zelanda.

Ukoliko ipak vlasti RS-a ne žele oduzeti odlikovanje Radovanu Karadžiću, time će samo pokazati da njihovo svjetonazorsko opredijeljenje stoji sa drugu stranu civilizacije. U tome smislu bilo bi korektno kada bi vlasti RS-a, poput predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, bezrezervno osudile pomenuti teroristički čin, ne obazirući se na to da li će se taj potez svidjeti sljedbenicima i poštovaocima Radovana Karadžića.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije