! / DF: NATO nije nešto o čemu bi se trebalo pregovarati sa bilo kim, uključujući Dodika

21. 05. 2019. u 15:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Predsjedništvo Demokratske fronte analiziralo je na današnjoj sjednici aktuelnu političku situaciju u BiH, sa posebnim osvrtom na procese formiranja vlasti, kako na nivou države (Vijeće ministara), tako i na federalnom nivou (Vlada Federacije), navodi se u saopćenju ove stranke.

„Zaključeno je da će se ova stranka zalagati da se ti procesi vode istovremeno, jer se jedino tako može ostvariti kontinuitet vlasti i spriječiti svi pokušaji da se nakon formiranja Vijeća vlasti 'ukoči' proces formiranja federalne vlade. Predsjedništvo Demokratske fronte smatra da trenutni status Bosne i Hercegovine, koja je u MAP-u od Samita u Talinu 2010. godine, nije nešto o čemu bi se trebalo pregovarati sa bilo kim, uključujući Dodika“, poručili su iz DF-a.

Dodaje se da što se tiče eventualnog formiranja Pokreta socijalne pravde i demokratije – Predsjedništvo DF-a je zauzelo stav da je to zaista zadnji pokušaj okrupnjavanja lijevih i građanskih snaga sa ciljem da ovu zemlju u potpunosti ne progutaju etnonacionalni koncepti vlasti po kojem bi uslijedila, na istim principima zasnovana podjela države.

„Uz sve nedostatke i neke nespretne korake koji su do sada učinjeni, smatramo da bi ovaj pokret mogao privući brojne čestite i poštene građane iskrenih i dobrih namjera. Predsjedništvo Demokratske fronte osuđuje aktivnosti nove većine u Gradskom vijeću Grada Zenica, čiji je osnovni cilj ostvarivanje ličnih interesa, a što se pokazalo na pokretanju inicijative za smjenu aktuelnog predsjedavajućeg, Gorana Bulajića. Predsjedništvo daje podršku gospodinu Bulajiću i diže glas protiv prakse u kojoj lični (porodični) interes ima prednost nad interesom građana Zenice“, istakli su iz DF-a.

NEMA KOMENTARA