DF nakon sjednice: O Vladi Kantona Sarajevo i ulasku u vlast sa SDA

Radiosarajevo.ba
DF nakon sjednice: O Vladi Kantona Sarajevo i ulasku u vlast sa SDA
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić
Demokratska fronta će formirati radnu grupu koja će donijeti zaključke koji su proistakli iz diskusije sa današnje sjednice Predsjedništva stranke na kojoj je razgovorano i o formiranju vlasti na Federalnom i državnom nivou.

Ovu informaciju je saopštio jedan od potpredsjednika ove političke stranke i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić.

Radnu grupu će pored Đonlagića činiti potpredsjednik Ekrem Prošić, generalni sekretarZlatko Miletić, šefica Kluba zastupnika Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Alma Kratina i zastupnik ove političke stranke u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić

O zaključcima radne grupe će se Predsjedništvo izjašnjavati već na narednoj sjednici. Kako je kazao Đonlagić, raspravljat će se o tome da li će ova politička stranka stupiti u pregovore sa drugim strankama, a ne tome da li će biti dio vlast ili ne. 

Komentarisao je i odnose Demokratske fronte sa Bosanskohercegovačkim blokom rekavši da ova stranka prema Bloku jedinu obavezu ima u Kantonu Sarajevo. Demantovao je da će Demokratska fronta biti ta koja će napustiti vladajuću šestorku u ovom kantonu.

Potvrdio je da će politička stranka čiji je član slijediti odluku Socijaldemokratske partije o tome da li će biti dio vlasti u Tuzlanskom kantonu.  

 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije